Extra tartozékok

Csomagok

Az extra tartozékokat különböző szempontok szerint csomagokba soroltuk, s ezeket a csomagokat rendelve kedvezményes áron juthat hozzájuk.

Fresh Air: Aromaterápia + 1 szett himalájai sótégla világítással 44 000 Ft
Relax: Aromaterápia + InfraColor fényterápia + zenei berendezés 83 700 Ft
Delux: InfraColor + 1 szett himalajai sótégla + forgatható első sugárzó 91 800 Ft
Full Extra: Aroma+ InfraColor + 1 szett sótégla+ forgatható első sugárzó + zene 136 800 Ft

 
Nettó fogyasztói árak.

A halogéntechnológia elvén működő színterápiás infralámpa 4 színben érhető el. Mivel a használat célszerűsége így indokolja, ezért színterápiánkat egyszerű kézi kapcsolós változatban hozzuk forgalomba. Választható színek: piros, sárga, zöld, kék.

A színek erősen befolyásolják a hangulatunkat. Gondoljunk csak egy napfényes reggel és egy szürke novemberi nap közötti különbségre! Már a gondolat is különböző érzéseket vált ki belőlünk. A színek alkalmasak a diszharmonikus hullámzások kiegyenlítésére. A színek a szervezetre különböző hatással bírnak. A hideg színek nyugtató hatással (kék, zöld), a meleg színek élénkítő hatással bírnak.

Az InfraVit Infraszauna az infravörös sugárzással egyidőben nyújtja a meleg narancssárga szín jótékony fényterápiás hatást, mivel a Philips fejlesztésű Vitae sugárzók a halogéntechnológiának köszönhetően kellemes fényt bocsátanak ki működés közben. A Philips által kifejlesztett InfraColor fényterápiás infralámpák összhangban képesek működni a Philips fejlesztésű Vitae infrasugárzókkal, infra és színterápiát is biztosítva.

Az InfraVit Infraszaunákban az alapfelszereltséghez tartozó első sugárzók fixen vannak pozicionálva vagy a kabin első falában, vagy a kabin sarkában. Nagyobb kabinoknál (2 személyes vagy nagyobb) gyakran előfordul, hogy a kabint csak egy felhasználó veszi igénybe. Ilyen esetekben a több személyre tervezett fix sugárzópozicionálás nem mindig jelent hatékony infraeloszlást egy személy részére.

Ennek a problémának a megoldására vezettük be a forgatható első sugárzókat. Ezek segítségével könnyedén irányítható az infrasugárzás “hatékony terítése”, egyszerűbben fogalmazva, bárhol ülök a kabinban könnyedén befolyásolhatom a rám eső infrasugarak erejét és mennyiségét az első sugárzók forgatásával.

Alkalmazásakor a normál kabinmélységet általában 10 cm-rel megnöveljük.

A zene csodálatos lehetőséget nyújt arra, hogy fülön keresztül pozitívan hasson a pszichére. A helyesen kiválasztott meditációs és lazító zene derűssé, oldottá tesz, aktivizál, életörömmel, életkedvvel tölt el. Kívánságra az InfraVit Infraszauna zenei berendezéssel, vagy otthoni rendszeréhez hozzáillesztve készül.

Amennyiben Önnek van otthon a célnak megfelelő zenei berendezése, azt természetesen térítésmentesen beszereljük InfraVit Infraszaunájába.

Az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van belélegzett levegő. A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll. A mai, civilizált környezetünkben – az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés stb.- főképpen pozitív töltésű ionokat hoz létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya.

Ezt felismerhetjük a túlzottan poros levegőn, a füst tovább marad a levegőben, levertek, kedvtelenek és erőtlenek vagyunk. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért. A rohanó hegyi patakok, az erdők, a tengerek negatív ionokat produkálva, fenntartják a levegő elektromos részecskéinek egyensúlyát. Ezért is hatnak ezek a helyek egészségünkre pozitívan. A sóbányák gyógyító levegőjét légúti megbetegedések, asztma, allergia, szénanátha kezelésére ajánlják.Nincs annál kézenfekvőbb, mint, hogy otthonunk levegőjét egy természetes „ionizátor” segítségével egészségesebbé tegyük. Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre. Ezek a pozitív tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. A sókristályok élet fontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a szoba levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap mint nap energiát tankolhatunk.

A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak:

  • légutakra, légúti megbetegedésekre
  • idegfájdalmakra
  • magas vérnyomásra
  • reuma ellen

A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással vannak:

  • a vesére
  • az idegekre
  • a hormon háztartásra
  • a vér méregtelenítésére
  • az idegrendszer erősítésére
  • öregedési folyamatok lelassítására

Ezeket a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságokat az Ön InfraVit infra-, finn-, vagy akár kombinált szaunájában is élvezheti a himalájai sótéglákkal, melyek a kabinba beépítve megvilágítással vagy anélkül egyaránt egyúttal gyönyörű látványt nyújtanak. A sótégla egy kb. 20 x 10 x 5 cm méretű, téglaformára faragott himalájai sókristály. Hatása hasonló a sólámpához.

Több módon is használható: Mécses, lámpa vagy bármelyen fényforrás elé állíthatunk sótéglát. A só felmelegszik és kellemes fényt ad, így érvényesül a só ionizáló valamint színterápiás hatása is.

A sótéglákat, mint a neve is jelzi, felhasználhatjuk különféle építészeti célokra pl.: radiátor elé épített fal, lépcsőburkolat, ajzat burkolás, falrészlet, térelválasztó, vagy akár egy egész sószoba ill. sókamra építésére. Ezzel nem csak egy gyönyörű felületet, hanem egy egészséges és ingermentes légteret is varázsolhatunk otthonunkba, vendéglátóhelységekbe, wellnes centrumokba. Az InfraVit infraszaunába építve a szauna sókabinként is funkcionál.

Az aromaterápia eredete évezredekre nyúlik vissza. Ez egy egzotikus gyógymód, ugyanakkor drámaian hatásos lehet. Napjainkban ismét divatba jött, főleg stressz oldására használják.
Kínában az akupunktúra mellett a növényi kivonatokat is századok óta alkalmazzák kiegészítő kezelésként. Csak a legjobb minőségű természetes olajokat használja! Tegyen egy kis langyos vizet az illatosítóba és ebbe 2-3 csepp illóolajat. Ez a hő hatására párologni kezd. Néhány gyakran használt, kedvelt olaj.

A gumiból, gyantából, fakéregből és virágszirmokból kivont értékes illóolajokat – kellemes illatuk miatt – már az ókori egyiptomiak is fölhasználták, részben gyógyszerként, részben vallási célokra. Indiában szertartásokon és gyógyításra használták őket.

citrus felvidít
verbéna segíti a koncentrációt
majoranna idegerősítő hatású
citromfű, menta, rozmaring, rózsa frissítően hatnak, tisztává teszik a fejet és lazítanak
jázmin, narancsvirág, citrom elűzik a fáradtságot
szantálfa a férfiak kedvelt olaja, szellemileg izgatóan hat
eukaliptusz, citrom fertőző betegségek ellenszerei
mirtusz felszabadítja a légutakat
borsmenta, levendula, eukaliptusz nátha és enyhe megfázás ellenszere

 

Aromaterápiás szettünk egy, az első sugárzóra (forgathatóra is) szerelt esztétikus fa tartóból, egy párologtató tálkából, 5 üveg aromaolajból és egy aromaterápiáról szóló könyvből áll.