Az infraszauna hatása

A szervezet természetes működése során a sejtek folyamatos munkát végeznek. A sejtműködés során termelődött melléktermékek, az ún. salakanyagok kiürülnek a sejtekből, és ideális esetben a nyirokfolyadékok közvetítésével a kiválasztó szerveken, a vesén, tüdőn és a bőrön keresztül távoznak a szervezetből.
A méreganyagok csak oldott formában képesek kiürülni, ezért az egészséges szervezetnek szüksége van ”oldószerre”, vagyis tiszta vízre, hogy a salakanyagoktól meg tudjon szabadulni.

E folyamat során a keletkezett anyagok jelentős része távozik, elsősorban a vesén keresztül, egy részük azonban megtapad a kötőszövetekben. Az itt lerakódott salakanyagok nemcsak a cellulit és a túlsúly kialakulásáért felelősek, de gátolják a szervezet aktív működését is, ezzel további közérzeti és egészségügyi problémákat okozhatnak. A testszerte lerakódott felesleges anyagok legkönnyebben a bőrön keresztül tudnak távozni a szervezetből.
Ennek a kiválasztásnak aktív segítője az InfraVit Infraszauna.

Az InfraVit Infraszauna az infravörös tartomány teljes spektrumát felöleli, így speciális hatásmechanizmusának köszönhetően azonnali, mélyről induló izzasztási folyamatot képes előidézni. A szervezet nem veszít felesleges vizet, mivel az IV-A sugarak nagyon rövid idő alatt átmelegítik a bőr azon (szubkután) rétegeit, ahol a lerakódott salakanyagok problémát okoznak. Ennek köszönhetően a vérkeringés felpezsdül, az anyagcsere folyamatok aktivizálódnak, továbbá a szervezet hőmérsékletének néhány tized fokos felmelegedése beindítja az intenzív hűtő folyamatokat, így az izzadást is.
Az infravörös hőrendszer mélymeleg hatása a test lázreakciójával hasonlítható össze.

A lázreakció hatására a szervezet a baktériumokat és a vírusokat elpusztítja vagy jelentősen gátolja a szaporodásukat és ezzel egyidejűleg növeli a fehérvérsejtek számát, amelyek a fertőzőbetegségek ellen veszik fel a harcot.

Az InfraVit rendszeres használata amellett, hogy rendkívül kellemes, az aktív és hatásos egészségmegőrzés kitűnő eszköze is, amely különböző betegségek esetén is kiválóan alkalmazható. Az InfraVit kezelés kezdetén a hőérzet 15-20 fokkal magasabb a valóságosnál, s a méregtelenítő hatás is ennek a magasabb hőfoknak felel meg. Ennek köszönhető, hogy intenzívebb hatás érhető el az InfraVit használatával, mint a finn szaunával.
A kezelés végére a hőmérséklet és a hőérzet kiegyenlítődik. Kitűnő eszközt jelent az életenergia és a vitalitás megszerzésére, ill. megtartására, a jókedv, a teljesítőképesség és a siker elérésére. Az immunrendszer hatékonyabban, könnyebben küzd meg az allergiával, megfázással, influenzával, egyéb megbetegedésekkel. Az öregedési folyamatot hosszú távon lassítja.

Alkalmas méregtelenítésre, a keringési- és immunrendszer megerősítésére, aktiválására, betegségmegelőzésre, a jó közérzet erősítésére. Az InfraVit Infraszaunák napjainkban egyre szélesebb körben terjednek el mind magánhasználatban, mind egészség centrumokban.
Használják a természetgyógyászatban, a hagyományos gyógyászatban, kozmetikákban, hotelekben, panziókban, fürdőkben.

Az egészséges és panaszmentes élethez különösen fontos az a biokémiai egyensúly, amely a testben lévő mérgező anyagokat a kritikus határérték alatti szinten tartja.
A környezetvédelem területén az újabb szennyeződésekkel szemben elért sikerek ellenére minden életszakaszban folyamatosan ki vagyunk téve mérgező anyagoknak, melyek bekerülve az emberi testbe a zsírban, csontokban és a szervekben elraktározódnak.

Nagy jelentőséggel bírnak az olyan eszközök, amelyek ezektől a mérgező anyagoktól megszabadítják a szervezetet. A méregtelenítés elengedhetetlen a betegségek és a panaszok elkerülése érdekében. A tudatos táplálkozás és a diéta mellett a lehetőségek széles skálája létezik.

Az InfraVit Infraszauna rendszeres használata hatékony és sikeres eszköz, használata egyszerű, üzemeltetése költségkímélő. A legnagyobb toxikus megterhelést a zsír és a koleszterin tartalmazza, mind a táplálékban, mind pedig az emberi testben. Megállapítható, hogy az InfraVit infravörös rendszer kétszeres mennyiségű izzadság, és a háromszoros nem víz jellegű összetevő hatására több, mint hatszoros méregtelenítő hatást ér el, mint a hagyományos forrólevegős szauna.

Az InfraVit izzasztó hatása eltér a hagyományos „finn” szaunáétól. A hagyományos szaunához képest kétszer, háromszor jobban izzadunk. Az InfraVit infraszaunában a hőforrás közvetlenül ez emberi bőrt melegíti fel, és 5 mm mélyen behatol felszíne alá is, egyenletesen felmelegítve azt.
Az InfraVit természetes és egészséges izzadást biztosít, a finn szaunához képest közel megduplázza a mértékét, anélkül, hogy kellemetlen, kiszáradt érzést adna.

Az izzadással távozó káros anyagok – nehézfémek, fölösleges ásványi sók, salakanyagok, zsír, koleszterin, tejsav – mennyisége a teljes izzadás 15 – 20%-át teszik ki, míg a „finn” szaunánál ez az arány csupán 5%. Az InfraVit infraszauna esetében az izzadság mennyisége is több, s az összetétele is hatékonyabb, így serkenti az anyagcsere-folyamatokat és a szervezet hatékony, belülről kifelé történő megtisztítását segíti elő. Az InfraVIt infraszaunaban a test 80%-ban vizet 20%-ban pedig nem víz jellegű elemeket, mint pl. zsírt, koleszterint, zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint savakat veszít. Ezek az anyagok a vesékben és a bőr alatt raktározódnak. Ennek hatására alakul ki a cellulitisz is.

Az InfraVit használata során a szervezet kalóriavesztesége elősegíti a zsírszövetek leépítését és a szervezet méregtelenítését. Ha az izzadság által zsír választódik ki, az olyan nehézfémeket visz magával, amelyeket a test sem a veséken, sem a tüdőn keresztül nem tud kiválasztani.
Az infraszaunázás utáni ásványvízfogyasztással az „elvesztett” anyagok közül csak a vizet, ásványi anyagokat pótoljuk. Természetes, egészséges izzadási folyamat hatására belülről kifelé haladó mélyreható tisztulás következik be.

Az InfraVit használata, hozzájárul ahhoz, hogy a zsírban lerakódott nehézfémek lebomoljanak és a test megszabaduljon a mérgező anyagoktól. Mindez nem csak a táplálékon keresztül, akaratunk ellenére testünkbe kerülő anyagokra (pl. adalékok, tartósítók) vonatkozik, hanem az alkoholra és a nikotinra is.

Az InfraVit méregtelenítő gyógyszerekkel együtt történő alkalmazása alkohol, vagy nikotinproblémák esetén olyan programot tesz lehetővé, amelyet orvosi ellenőrzés mellett alacsony költségráfordítással a páciens önmaga végezhet.
Az InfraVit Infraszauna rendszeres használata a test méregtelenítésének optimális módszere.

Az infrasugárzás a bőrt mélytisztítással megfiatalítja, fokozza rugalmasságát, pórustisztító és sejtregeneráló hatása következtében az öregedési folyamatokat lassítja. Az InfraVit hatását legkorábban a bőr tisztulásán, selymessé válásán fogjuk észrevenni. Az InfraVit tökéletes segédeszköz a természetes szépség megőrzéséhez, mert gondoskodik a bőr jó vérellátottságáról, a sejtnövekedésről és folyamatosan eltávolítja az elhalt sejteket. Rendkívül jó kezelést biztosít továbbá az akne, ekcéma, psoriasis, égések és egyéb bőrsérülések ellen, gyorsabban gyógyítja azokat és kevesebb heget hagy. Hat a bőrkeményedések ellen is, puhábbá, finomabbá teszi a bőrt és növeli a rugalmasságát.

A kozmetikák, fitneszszalonok és egészségregeneráló központok is előszeretettel alkalmazzák az infraszaunát erős bőrregeneráló, lazító, bemelegítő-fogyasztó, tisztító, immunrendszert erősítő hatása miatt.

Az infrasugárzás intenzíven serkenti a bőr vérellátását, ezáltal hat annak természetes tisztulási folyamatára: az izzadás folyamán megszabadítja a szervezetet a nemkívánatos visszamaradt anyagoktól, amelyek a zsírral és vízzel együtt felelősek a cellulitisz kialakulásáért. A cellulit zselészerű anyag, ami vízből, zsírból és salakanyagokból áll, amely összegyűlik a bőr alatt.

Az InfraVit Infraszauna használata újra egyensúlyba juttatja a bőrt, és lehetővé teszi a test számára, hogy ezektől az anyagoktól megszabaduljon A kozmetikusok rutinszerűen alkalmazzák programjukban a napi infraszaunázást a cellulit csökkentésére.

Az izzadás által a szervezet 30 perc alatt akár 300 – 600 kalóriát is veszíthet, mely a zsír elégetésével hatékony fogyást eredményez.
Az InfraVit Infraszauna rendszeres használata elősegíti a salakanyagok kiürülését, gyorsítja az anyagcserét.

Hatékony kiegészítője kardió edzéseknek: 20-30 perces edzés kombinálva 25-30 perces infraszaunázással intenzív zsírégetési folyamatot indít be.
Az infrasugárzás hatására mérgező anyagok távoznak a szervezetből, a zsír pedig elég. Ezek hatásosan támogatják a fogyókúrát. 1 gramm izzadtság “előállításához” 0,58 kCal-t használ fel szervezetünk.

Egy átlagos kondíciójú ember 30 perc infraszaunázás alkalmával mintegy fél litert izzad, nagyjából 300 kCal elégetésével. Az olyan szervezet, amelyik jobban alkalmazkodik a meleghez, könnyen kiizzadhat 600-800 kCal -t, minden negatív következmény nélkül. Az így elvesztett folyadék könnyen pótolható vízzel, anélkül, hogy az elégetett kalóriákat újra bevinnénk.

A kutatások bebizonyították, hogy az infraszauna és a szuna használata segít abban, hogy fitté váljon, vagy fitt maradjon.
Heti plusz 1000 Kcal elégetésével a cél elérhető. Nem számít hogyan, a lényeg, a kalóriaégetés stimulálása.

Az InfraVit Infraszauna kiválóan alkalmazható sport előtti bemelegítésre (felöltözve is lehet használni). Általa az izmok, ízületek és szalagok nyújthatósága növekszik, a sérülésveszély csökken. Az InfraVit jó kondícióban tartja az izmokat a sérülés időszakában is. Alkalmas továbbá sport utáni lazításra, relaxációra, az izomláz elkerülésére, vagy csökkentésére. Megszünteti a fáradékonyságot, javítja a fizikai- és szellemi teljesítőképességet. Az előbb felsoroltakon túl fontos a teljesítmény fokozása, az izmok hatékony salakmentesítése szempontjából, az izmok fájdalma és sérülése, ill. az izomláz enyhítése szempontjából.

Az InfraVit Infraszauna megszünteti az izmok oxigénhiányát, és lehetőséget nyújt sérülések vagy egyéb akadályoztatás esetén a kondíciót jobban megtartani (passzív edzés).

Néhány sport a kalóriaégetés szempontjából, kCal/órában:

Evezés vagy maratoni futás 800 kCal
Squash 680 kCal
Úszás vagy kocogás 400 kCal
Favágás vagy tenisz 330 kCal
Biciklizés 300 kCal
Gyaloglás vagy golfozás 200 kCal
Az infraszaunákat az 1980-as évek óta elterjedten használják kórházakban, egészségmegőrző, természetgyógyászati és szabadidőközpontokban, fitness-, wellness- és kozmetikai szalonokban általánosan elismert egészség megóvó hatása miatt. Általánosságban elmondható, hogy egészséges emberek korlátozás nélkül használhatják az InfraVit Infraszaunát. Terhesség, magas vérnyomás, fertőző betegség vagy sebészeti beültetés esetén feltétlenül csak orvosa hozzájárulásával használja az InfraVit Infraszaunát.
Az InfraVit Infraszauna kedvező hatását különböző betegségek esetén orvosi publikációk egész sora támasztja alá.

Az InfraVit használata különböző betegségek esetén

A legutóbbi kutatások szerint az InfraVit Infraszaunában alkalmazott technológia jótékony hatása rendszeres használat esetén, a rendkívül erős méregtelenítési hatás miatt, bizonyított az alábbi betegségek esetén:

A szívre gyakorolt hatás
Az InfraVit Iinfraszauna a szív- és érrendszeri problémák esetén – természetesen orvosi konzultációt követően – általában ajánlható. Az InfraVit lehetővé teszi a keringési rendszer és a szív erezetének edzését olyan tolókocsiban ülő, vagy mozgássérült emberek számára is, akik kondicionáló programokkal nem terhelhetők.

Magas vérnyomás
Orvosi konzultációt követően a kíméletes szaunázás javasolt. Mindenkinek ajánlott, akiknek gyógyszerek segítségével normálisra állították be a vérnyomását. Tilos azonban szaunázás után a hidegvizes medence használata! Célszerű a testet a levegőn lehűteni utána pedig zuhanyozni.

Alacsony vérnyomás
Nincs ellenjavallat. Az InfraVit Infraszauna használata ebben az esetben igen jótékony. Alacsony vérnyomású és idősebb felhasználó, számára segítséget nyújt abban is, hogy vérkeringést “lendületbe hozza”, s ezáltal újra jól érezhessék magukat. Az InfraVit infraszauna használata általában egészen magas életkorig ajánlott.

Szív és érrendszeri betegségek
Ha a vér sok koleszterint és zsírt tartalmaz, a vér “sűrűbbé” válik, így a vörösvértestek összetapadnak, ami oxigénhiányt eredményez. Az artériák elzáródásával nő a vérnyomás, ami szívinfarktust okozhat. A zsír a sejtek vércukorfelvételét megakadályozza, a sejtek nem tudják hasznosítani a megtermelt inzulint, cukorbetegcég alakulhat ki. A cél az, hogy ezeket a folyamatokat az infrasugarakkal pozitívan befolyásoljuk.

Keringési zavarok
Bizonyos testrészek felmelegítése a többi testrészben reflexszerűen értágító hatást kelt. A vérkeringés javul.

Vese működési zavarok
A vese tehermentesítését érjük el a mérgező anyagok kiválasztásával, így a vese működési zavarai miatt keletkező panaszok, mint pl. a boka duzzanata, csökkennek.

Légúti, fül-, orr-, gégészeti megbetegedések, asztma, allergia
Az infravörös fényt hagyományosan használják megfázás, influenza, tüdőgyulladás, légcsőhurut, középfülgyulladás, torokfájás és orrvérzés kezelésére. Ezek a jótékony hatások az InfraVit Infraszaunaban erőteljesebben érvényesülnek, mint a lámpás megvilágításnál, tekintve, hogy egész testünket éri az infravörös sugárzás.
Elősegíti a letapadt váladék felszakadását, az eldugult fül-, orr-, gégejáratok kitisztulását. Fentiek miatt kiváló hatása van az allergiás, aszmatikus panaszokra is.

Fájdalomcsillapítás
Az infravörös hőrendszer hatásosan alkalmazható fájdalom csillapítására.

Sérülések
Az infrasugarak segítenek ficamok, izomhúzódások, rándulások, izomgörcsök esetén. Ellazítják, melegítik, karbantartják a sérült izmokat, izületeket.

Emésztőszervi panaszok
Az Infraszauna használata közben az egész szervezet működése aktívabbá válik. Mind ez, mind a méregtelenítő hatás elősegítik az emésztőrendszeri panaszok csökkenését.

Bőrbetegségek
Az erőteljes méregtelenítő hatás miatt az infraszauna használata támogatja a bőrbetegségek kezelését, mint az akne, pikkelysömör, ekcéma.

Cellulitis
A bőr – és az azon keresztül történő izzadás – az ember leghatékonyabb méregtelenítő csatornája. A Vitae sugárzókkal szerelt InfraVit Infraszauna – köszönhetően a teljes spektrumú hullámhossz tartománynak – mintegy 4-6 mm mélyen melegíti át a bőr rétegeit. Emiatt gyors és intenzív izzadás kezdődik, ami a bőr felső mélyebb rétegeit érint, így nagyon rövid idő – pár perc – alatt már az elraktározott salakanyagok ürülnek ki a szervezetből. Ez hatékonyan elősegíti a cellulit csökkenését.

Mozgásszervi panaszok
köszvény, reuma, ízületi betegségek, izom merevség, izomfájdalmak, csukló-, hát- és végtagfájdalmak, hexensussz, isiász, hátfájdalmak, porckorong károsodás, derékfájdalmak, izületi gyulladás, végtagmerevség

Napégés
Az infrasugarak kiválóan enyhítik a napégés következményeit.

Rák megelőzés, kezelés rákos megbetegedés esetén
Dr. Ronald W. Pero (Sloan-Kettering Cancer Institute, Strang Clinic of the Preventive Medicine Institute) véleménye szerint, a rákos betegségek megelőzéséhez az alábbiakra van szükség: a genetikai struktúra megváltoztatása (ma még nem lehetséges) a mérgező anyagok szervezetbe jutásának elkerülése az immunrendszer erősítése Testünk iparosodott világunkban állandóan mérgező anyagoknak van kitéve. Ezért következetes stratégiára van szükségünk annak érdekében, hogy megfelelő védelmet érjünk el a káros anyagokkal és a nehézfémekkel szemben. Ennek lényeges eleme a tudatos táplálkozás mellett mindenekelőtt a rendszeres méregtelenítés. A rákos betegek kezelése során az egész testre ható hipertermiát egy ideje már megbízható kezelési módszernek tekintik. Az infravörös hőrendszereknek a belső meleg miatt a hipertermiához hasonló hatása van. Egy infravörös hőrendszer mélymeleg hatása a test lázreakciójával hasonlítható össze. A lázreakció hatására a szervezet a baktériumokat és a vírusokat elpusztítja vagy jelentősen gátolja a szaporodásukat és ezzel egyidejűleg növeli a fehérvérsejtek számát, amelyek a fertőző betegségek ellen veszik fel a harcot. Ez a módszer még teljesen új, kísérleti stádiumban van.
Amerikai kutatók azt várják használatától, hogy megfelelő alkalmazás esetén, hasznos gyógyászati eszközzé válhat a rákos betegségének kezelésének támogatásában és a fájdalom csillapításában.

Mivel egészséges emberek korlátozás nélkül használhatják az infraszaunát, megfelelő egészségi állapotú idős emberek és gyerekek is nyugodtan élvezhetik jótékony hatását. Mozgásban korlátozott, tolószékhez kötött, vagy műtött emberek is kiválóan tudják alkalmazni. Rendkívül jó hatással van gyerekekre, segít az immunrendszer erősítésében. Mivel a kabinban száraz a levegő, így olvasni, játszani lehet, ami leköti a gyerekeket. Emiatt megfelelő ideig hat az infrasugár, ellentétben a korábban használt lámpákkal, amikor az ücsörgést hamar megunó gyerekeknél nehéz volt elérni a megfelelő hatást.

Vigyázzunk, hogy a gyerekek ne nézzenek tartósan a fénybe!