Finn, infra vagy kombinált szaunát válasszak?

Az infra és a finn szauna összehasonlításakor a legfontosabb kiemelni, hogy e két szaunázási irány különböző szempontok szerint ugyan összehasonlítható, használatuk célja azonban más. Míg a finn szauna elsősorban a keringési rendszerünkre van pozitív hatással, az infraszauna az egyik leghatékonyabb méregtelenítő eszköz.

A méregtelenítés

A méregtelenítés egyik elterjedt módja, az izzadás útján történő méregtelenítés. Amikor célunk a méregtelenítés legyen szó akár finn szaunáról akár InfraVit Infraszaunáról , a hőnek el kell érnie testünknek azt a rétegét ahol a méreganyagok elraktározódnak.
Ezt, a bőrfelszín alatt 5-6 mm mélyen fekvő réteget szubkután rétegnek nevezzük. Itt helyezkednek el a zsírsejtek és itt kötődik meg nagyon sok méreganyag. Intenzív méregtelenítéskor ezt a réteget kell felmelegíteni, az innen – a mélyrétegekből – történő izzadást nevezzük méregtelenítésnek. Ezt leggyorsabban az infrasugárzás rövidhullámú tartománya képes elősegíteni.

A finn szaunában a felhasználót körülvevő környezet magas hőmérséklete miatt a bőrfelszín felforrósodik. Néhány hevítő-hűtő fázis után kívülről a belső rétegek felé haladva fokozatosan, rétegről rétegre melegítve éri el a hő a mélyebben fekvő részeket, amelyek az eltávolítandó méreganyagokat tartalmazzák. Mindeközben szervezetünket a magas hőmérséklet és a magas páratartalom terheli. A keletkező izzadság főleg vizet tartalmaz, mivel elsősorban a külső bőrréteg (a sok vizet tartalmazó kötőszöveti réteg) melegszik fel. A szaunázás első, hosszabb szakaszában a szervezet csak vizet veszít, és az izzadtság csak a kezelés végén tartalmaz salakanyagokat. A több, egymást követő hevítő-hűtő fázis nagyon jó hatással van a keringési rendszerünkre: felpezsdíti, rendszeres használat esetén erősíti azt.

Általánosságban elmondható, hogy az InfraVit Finn szauna használatakor az eltávozó izzadtság 2-3 %-t teszik ki a nem víz jellegű alkotóelemek.

Ezzel szemben az infrasugárzás – mint a Nap melege – azonnal behatol a bőr mélyebb rétegeibe, így rövid idő alatt többszörös hőátadás és kiadósabb izzadás következik be. Egyúttal a szervezet jótékony élettani folyamatait is serkentik.

Az InfraVit infraszaunákban alkalmazott Philips fejlesztésű Dr.Fischer Vitae infrasugárzó rövidhullámú infrasugarai azonnal elérik a mélyebben fekvő (méregtelenítendő) rétegeket, s egyből azokat melegítik fel időveszteség, valamint a szervezet felesleges, túlzott megterhelése nélkül.
Mindeközben a közép (IV-B) és hosszú (IV-C) hullámhosszú infrasugarak gondoskodnak a bőrfelszín és a felsőbb bőrrétegek átmelegítéséről. Így testünk felső 5-6 mm-e egyenletesen melegszik fel.
Hatása gyors és intenzív, de az alacsonyabb hőmérséklet folytán használata mégis kellemes, szervezetünket kevésbé megterhelő.
Általánosságban elmondható, hogy az InfraVit Infraszauna használatakor az eltávozó izzadtság 15-20 %-t teszik ki a nem víz jellegű alkotóelemek, így igen jó a méregtelenítő hatása. Hatékonyabban és intenzívebben izzaszt, kevésbé megterhelő, alacsonyabb hőmérsékleten.

Az InfraVit Infraszauna egy könnyen és sokoldalúan kivitelezhető és telepíthető, kellemes élményt nyújtó, költséghatékonyan üzemeltethető, igen hatékony méregtelenítő, kondicionáló eszköz.

A InfraVit Finn szauna egy közösségi élményt nyújtó, vérkeringési rendszerünkre és ellenálló képességünkre rendkívül pozitív hatást gyakorló, változatosan megépíthető része lakásunknak/házunknak.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy nem szükséges mindenképpen dönteni a két irányzat között, mert a InfraVit által alkalmazott technikai megoldásoknak köszönhetően építhető kombinált finn és infraszauna, mely egy kétfunkciós kabin: mind a finn szauna, mid a kabinban kialakított infraszauna is kompromisszum-mentesen használható.

Szereti a hagyományos finn szaunában keletkezett pára és hő hatásait és van ideje alkalmanként hosszan pihentetően szaunázni? Ki szeretné használni az InfraVit Infraszaunák nyújtotta előnyöket az azonnali felfűtést és a gyors, hatékony méregtelenítést? Dönthet úgy, hogy a szaunázás mindkét formájának lehetőségét meg kívánja adni magának!

Válasszon kombinált finn/infra szaunát!

Van már finn szaunája és az InfraVit Infraszaunát is használná?

Az eredeti funkció megtartása mellett meglévő finn szaunájába beépítjük a Philips fejlesztésű Dr.Fischer Vitae infrasugárzókat, így infrával kombinált szaunája lesz. Több megoldás is létezik, helyszíni konzultáció alkalmával dolgozzuk ki a legmegfelelőbbet. Bármilyen finn szaunába beépíthető az InfraVit rendszer, s nem szükséges az egész szaunát beépíteni (egy nagy finn szauna sarkába pl. beépíthető egy egyszemélyes rendszer 3 Philips fejlesztésű Dr.Fischer Vitae sugárzó felhasználásával).

Tekintse meg további megoldásainkat a Referenciáink-ban!

A két irányzat összehasonlítása céljából tanulmányozza át az alábbi táblázatot:

InfraVit Infraszauna Kerámia, lapsugárzós, lávahomokos infarkabin Hagyományos InfraVit finn szauna
Telepítés, építés Egyszerű, gyors Egyszerű, gyors Összetett, munkaigényes
Helyigény Akár 1 nm-en is telepíthető,
kis helyet foglal (max. 2-2,5 nm),
bárhova telepíthető,
környezetét nem terheli
Akár 1 nm-en is telepíthető,
kis helyet foglal (max. 2-2,5 nm),
bárhova telepíthető,
környezetét nem terheli
Legalább 1,5-2 nm,
célirányosabb helyszükséglet
(zuhanyzó, pára, meleg)
Energiaigény 230 V, egy fázis,
1-3,5 kW energiatakarékos,
addig megy, amíg a
lényegi használat tart
230 V, egy fázis,
1-3,5 kW Felfűtési időt igényel
420 V, 3 fázis, 3,6-12 kW
Felfűtési idő Nincs (halogéntechnológia) Technológiától függően 30-50 perc 30-50 perc
Méregtelenítés Egyenletesen melegíti fel
testünk felső 5-6 mm-t
(infrasugárzás elvén)
szubkután réteg a teljes
infravörös spektrumnak köszönhetően
Technológiától függően
hosszú- és/vagy középhullámú
infarsugarat tartalmaz.
A rövidhullám hiánya miatt
a bőrnek csak a legfelső
1-2 mm-ét melegíti át.
Kívülről befelé,
hőátadás útja melegít
Hatékonyság Az energia 80 %-a a testet,
20%-a a levegőt fűti
Az energia 80 %-a a testet,
20%-a a levegőt fűti
Az energia 10 %-a a testet,
90%-a a levegőt fűti
Működési hőmérséklet 35 – 55°C 35 – 55°C 80 – 100°C
Praktikum Szétszedhető,
újra összerakható,
áttelepíthető
Szétszedhető,
újra összerakható,
áttelepíthető
Szétszedhető,
újra összerakható,
áttelepíthető
Egyéb Szakaszolható, mobil formában is létezik
Egyszerre működtethető, hőfokszabályzás
Optimális infravörös spektrumösszetétel:
mélyreható hőhatás, maximális bőrvédelem
Nincs adat Egyszerre működtethető, hőfokszabályzás

InfraMix kombinált finn & infra szauna

Mindig van megoldás! Az InfraVit technológia maximális rugalmassága révén minden elképzelést meg lehet valósítani. Bármilyen szaunája van: akár finn, akár más infratechnológiával épült infrakabinja – az InfraVit rendszer beépítése könnyedén megoldható.

Kérje konzultációnkat!

A finn szauna töretlen népszerűsége mellett rendkívül kedveltté vált az infraszauna használata. Az InfraVit Infraszauna használati módja, hatásmechanizmusa, kivitelezése eltér a finn szaunától.

Amennyiben Ön nem tud vagy nem akar dönteni a két technológia között, nem kell lemondani egyikről sem. Az Ön számára az ideális megoldás az InfraMix kombi szauna.

Töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, kollégánk visszahívja!